indima.gr – O online λογιστής σου

Επιχορήγηση 14.800 ευρώ σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στη ψηφιακή οικονομία

Από τον Δημήτρη στις 31 Μαρτίου, 2022

Τι είναι η indima.gr?

Η indima είναι ο online λογιστής σου! Και όχι μόνο....

Σήμερα το μεσημέρι στη μια ξεκινάει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον τρίτο κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».

1. Τι αφορά το πρόγραμμα?

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 300 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:00.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

                Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

                Μέσω της δράσης ενισχύονται άνεργοι για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που θα υιοθετήσουν άμεσα προηγμένες ψηφιακές πρακτικές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, (από τα κεντρικά γραφεία μέχρι τα εργοστάσια και από την αποθήκη μέχρι τη διανομή των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους) όπως επιτάσσουν οι απαιτήσεις της «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» (Industry 4.0).

2. Ποιες ιδέες χρηματοδοτεί?

Μέσω της δράσης ενισχύονται άνεργοι για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που θα υιοθετήσουν άμεσα προηγμένες ψηφιακές πρακτικές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, (από τα κεντρικά γραφεία μέχρι τα εργοστάσια και από την αποθήκη μέχρι τη διανομή των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους) όπως επιτάσσουν οι απαιτήσεις της «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» (Industry 4.0).

                Ο τομέας της ψηφιακής οικονομίας συμπεριλαμβάνει ενδεικτικά υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (σταθερή – κινητή – διαδικτυακή τηλεφωνία), υπηρεσίες Η/Υ, λογισμικό (συμβουλευτικές υπηρεσίες για εξοπλισμό, συμβουλευτικές υπηρεσίες για λογισμικό, εργασίες σε βάση δεδομένων, συντήρηση και επιδιόρθωση Η/Υ κ.λπ.), παροχή υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου, ευρυζωνικές υπηρεσίες, συστήματα αυτοματισμού γραφείου, εφαρμογές τηλεματικής, δορυφορικές υπηρεσίες, ψηφιακή τηλεόραση, παροχή λύσεων ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων, κατασκευή εξοπλισμού RFID, διαχείριση ηλεκτρονικών προμηθειών, ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικό επιχειρείν, τηλεκπαίδευση, σχεδιασμός ιστοσελίδων, ψηφιακές εκτυπώσεις, ψυχαγωγία με ψηφιακά μέσα.

Δεν είσαι σίγουρος αν δικαιούσαι το πρόγραμμα?

Κλείσε μία 15λεπτη δωρεάν τηλεδιάσκεψη με έναν από τους έμπειρους συμβούλους επιχειρηματικότητάς μας ώστε να σου λύσουμε όλες τις απορίες σου και να σε καθοδηγήσουμε στο σωστό μονοπάτι της ίδρυσης και επιτυχίας της επιχείρησής σου.

3. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι? Κριτήρια.

Οι δικαιούχοι κατά την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης, πρέπει σωρευτικά να εκπληρώνουν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α. Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 18 έως 29 ετών (να έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος ηλικίας και να διανύουν το 30ο).

β. Να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης και να πληρούν το ηλικιακό κριτήριο κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

γ. Να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

δ. Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και εργασίας στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής σε ισχύ τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

ε. Οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Οι δυνητικοί δικαιούχοι επισυνάπτουν ηλεκτρονικά – κατά την αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) – το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης. Οι ομογενείς ή οι πολίτες χωρών της ΕΕ προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση ως προς την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού της χώρας προέλευσης.

4.Δωρεάν αξιολόγηση.

Δεν είσαι σίγουρος ότι δικαιούσαι το πρόγραμμα? Σε ενδιαφέρει να ενταχθείς στο πρόγραμμα? Κλείσε μία δωρεάν 15λεπτη τηλεδιάσκεψη με ένα από τους έμπειρους συμβούλους μας ώστε να σε λύσουμε όλες τις απορίες.

5.Πώς μπορεί να βοηθήσει η indima.gr;

Ο λογιστής σου στην indima θα σε βοηθήσει στις αλλαγές αυτές καθώς και στην συμμόρφωσή σου με την νομοθεσία. Την περίοδο των φορολογικών δηλώσεων σε συνεργασία με τους έμπειρους φοροτεχνικούς της ομάδας μας θα αναλάβουν την ολοκλήρωση όλων των φορολογικών σου υποχρεώσεων. Με την Indima στο πλευρό σου, λαμβάνεις λογιστικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες ώστε να μπορείς να διαχειριστείς αποτελεσματικότερα την επιχείρησή σου. Μάθε περισσότερα εδώ.

Κλείσε άμεσα ραντεβού με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο, για να ξεκινήσουμε την διαδικασία ένταξής σας στο πρόγραμμα.

Γίνε και εσύ μέλος όπως δεκάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που εμπιστεύονται την indima για τα λογιστικά τους. Δες πόσο εύκολη είναι η λειτουργία της επιχείρησής σου με την indima δίπλα σου.

Επιπλέον άρθρα να διαβάσεις

Τι είναι η indima.gr?

Είμαστε το 1ο και μεγαλύτερο online λογιστικό γραφείο στην Ελλάδα και φροντίζουμε για την τήρηση λογιστικών βιβλίων για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Και το κάνουμε με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ πριν – συνδυάζοντας την τεχνολογία με πραγματικούς λογιστές. Για εμάς, είναι κάτι περισσότερο από αριθμούς και τιμολόγια. Είναι να δίνουμε στους επιχειρηματίες περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούν σε αυτό που τους ενδιαφέρει την επιχείρησή τους.

Οι φίλοι δεν αφήνουν τους φίλους τους να κάνουν από μόνοι τους τα λογιστικά.
Μοιράσου αυτό το άρθρο.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ

Η έρευνα αγοράς σας βοηθά να βρείτε πελάτες για την επιχείρησή σας. H ανάλυση ανταγωνισμού σας βοηθά να κάνετε την επιχείρησή σας μοναδική…

Το επιχειρηματικό σας σχέδιο είναι το θεμέλιο της επιχείρησής σας. Μάθετε πώς να γράφετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο γρήγορα και αποτελεσματικά…

Η ερώτηση αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές για την επιτυχία κάθε νέας επιχείρησης, μάθε περισσότερα για το ποια θα ήταν η κατάλληλη μορφή για εσένα…

Επιχορήγηση 14.800 ευρώ σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στη ψηφιακή οικονομία

Λάβετε υπόψη ότι η indima εξυπηρετεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν σε όλη την Ελλάδα.

X