indima.gr – O online λογιστής σου

Χρηματοδοτήστε την επιχείρησή σας

Χρηματοδοτήστε την επιχείρησή σας #

Κοστίζει χρήματα για να ξεκινήσει μια επιχείρηση. Η χρηματοδότηση της επιχείρησής σας είναι μία από τις πρώτες – και πιο σημαντικές – οικονομικές επιλογές που κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγετε να χρηματοδοτήσετε την επιχείρησή σας θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνετε και διευθύνετε την επιχείρησή σας.

Προσδιορίστε πόση χρηματοδότηση θα χρειαστείτε #

Κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικές ανάγκες και καμία οικονομική λύση δεν είναι ένα μέγεθος για όλους. Η προσωπική σας οικονομική κατάσταση και το όραμα για την επιχείρησή σας θα διαμορφώσουν το οικονομικό μέλλον της επιχείρησής σας.

Μόλις μάθετε πόση χρηματοδότηση εκκίνησης θα χρειαστείτε, ήρθε η ώρα να καταλάβετε πώς θα την αποκτήσετε.

                                                             #

Αυτοχρηματοδότηση                                       Επενδυτής                                                     Τραπεζικό Δάνειο

Χρηματοδοτήστε την επιχείρησή σας με αυτοχρηματοδότηση #

Διαφορετικά γνωστή ως bootstrapping, η αυτοχρηματοδότηση σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε τους δικούς σας οικονομικούς πόρους για να υποστηρίξετε την επιχείρησή σας. Η αυτοχρηματοδότηση μπορεί να έχει τη μορφή να στραφείτε σε οικογένεια και φίλους για κεφάλαια, χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου σας.

Με την αυτοχρηματοδότηση, διατηρείτε τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης, αλλά αναλαμβάνετε επίσης όλο τον κίνδυνο. Προσέξτε να μην ξοδέψετε περισσότερα από όσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Λάβετε επιχειρηματικό κεφάλαιο από επενδυτές #

Οι επενδυτές μπορούν να σας προσφέρουν χρηματοδότηση για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας με τη μορφή επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου. Το επιχειρηματικό κεφάλαιο προσφέρεται συνήθως σε αντάλλαγμα μεριδίου ιδιοκτησίας και ενεργού ρόλου στην εταιρεία.

Το επιχειρηματικό κεφάλαιο διαφέρει από την παραδοσιακή χρηματοδότηση με διάφορους σημαντικούς τρόπους. Το επιχειρηματικό κεφάλαιο συνήθως:

Εστιάζει σε εταιρείες με μεγάλη ανάπτυξη
Επενδύει κεφάλαιο με αντάλλαγμα τα ίδια κεφάλαια και όχι το χρέος (δεν είναι δάνειο)
Αναλαμβάνει υψηλότερους κινδύνους σε αντάλλαγμα για πιθανές υψηλότερες αποδόσεις
Έχει μεγαλύτερο επενδυτικό ορίζοντα από την παραδοσιακή χρηματοδότηση
Σχεδόν όλοι οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων θα θέλουν τουλάχιστον μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Γι ‘αυτό, ετοιμαστείτε να εγκαταλείψετε μέρος του ελέγχου και της ιδιοκτησίας της εταιρείας σας σε αντάλλαγμα για χρηματοδότηση.

Πώς να αποκτήσετε χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων #

Δεν υπάρχει εγγυημένος τρόπος απόκτησης επιχειρηματικών κεφαλαίων, αλλά η διαδικασία ακολουθεί γενικά μια τυπική σειρά βασικών βημάτων.

Βρείτε έναν επενδυτή
Αναζητήστε μεμονωμένους επενδυτές – μερικές φορές ονομάζονται “επενδυτές αγγέλου” – ή εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων. Φροντίστε να κάνετε αρκετή έρευνα για να μάθετε αν ο επενδυτής είναι αξιόπιστος και έχει εμπειρία σε συνεργασία με εταιρείες εκκίνησης.
Μοιραστείτε το επιχειρηματικό σας σχέδιο
Ο επενδυτής θα εξετάσει το επιχειρηματικό σας σχέδιο για να βεβαιωθεί ότι πληροί τα επενδυτικά τους κριτήρια. Τα περισσότερα επενδυτικά ταμεία επικεντρώνονται σε μια βιομηχανία, μια γεωγραφική περιοχή ή ένα στάδιο ανάπτυξης της επιχείρησης.
Περάστε τον έλεγχο δέουσας επιμέλειας
Οι επενδυτές θα εξετάσουν την ομάδα διαχείρισης της εταιρείας σας, την αγορά, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, τα έγγραφα εταιρικής διακυβέρνησης και τις οικονομικές καταστάσεις.
Βρείτε τους όρους
Εάν θέλουν να επενδύσουν, το επόμενο βήμα είναι να συμφωνήσουν σε ένα φύλλο όρων που περιγράφει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιήσει μια επένδυση το ταμείο.
Επένδυση
Μόλις συμφωνήσετε σε ένα φύλλο όρων, μπορείτε να πάρετε την επένδυση! Μόλις ένα επενδυτικό ταμείο επενδύσει, συμμετέχει ενεργά στην εταιρεία. Τα επιχειρηματικά κεφάλαια συνήθως έρχονται σε «γύρους». Καθώς η εταιρεία πληροί ορόσημα, διατίθενται περαιτέρω γύροι χρηματοδότησης, με προσαρμογές στην τιμή καθώς η εταιρεία εκτελεί το σχέδιό της.

Χρησιμοποιήστε το crowdfunding για να χρηματοδοτήσετε την επιχείρησή σας #

Το Crowdfunding συγκεντρώνει κεφάλαια για μια επιχείρηση από μεγάλο αριθμό ατόμων, που ονομάζεται crowdfunders. Το Crowdfunders δεν είναι τεχνικά επενδυτές, επειδή δεν λαμβάνουν μερίδιο ιδιοκτησίας στην επιχείρηση και δεν αναμένουν οικονομική απόδοση των χρημάτων τους.

Αντ ‘αυτού, το crowdfunders αναμένει να πάρει ένα «δώρο» από την εταιρεία σας ως ευχαριστώ για τη συμβολή τους. Συχνά, αυτό το δώρο είναι το προϊόν που σκοπεύετε να πουλήσετε ή άλλα ειδικά προνόμια, όπως να γνωρίσετε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ή να λάβετε το όνομά τους στις πιστώσεις. Αυτό καθιστά το crowdfunding μια δημοφιλή επιλογή για άτομα που θέλουν να παράγουν δημιουργικά έργα (όπως ένα ντοκιμαντέρ) ή ένα φυσικό προϊόν (όπως ένα ψυγείο υψηλής τεχνολογίας).

Το Crowdfunding είναι επίσης δημοφιλές επειδή είναι πολύ χαμηλός κίνδυνος για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Όχι μόνο μπορείτε να διατηρήσετε τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας σας, αλλά εάν το πρόγραμμά σας αποτύχει, συνήθως δεν έχετε καμία υποχρέωση να επιστρέψετε τα crowdfunders. Κάθε πλατφόρμα crowdfunding είναι διαφορετική, οπότε φροντίστε να διαβάσετε την καλή εκτύπωση και να κατανοήσετε τις πλήρεις οικονομικές και νομικές σας υποχρεώσεις.

Πάρτε ένα μικρό δάνειο για επιχειρήσεις #

Αν θέλετε να διατηρήσετε τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής σας, αλλά δεν έχετε αρκετά χρήματα για να ξεκινήσετε, σκεφτείτε ένα μικρό επιχειρηματικό δάνειο.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να εξασφαλίσετε ένα δάνειο, θα πρέπει να έχετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, ένα φύλλο δαπανών και οικονομικές προβλέψεις για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτά τα εργαλεία θα σας δώσουν μια ιδέα για το πόσο θα πρέπει να ζητήσετε και θα βοηθήσουν την τράπεζα να γνωρίζει ότι κάνουν μια έξυπνη επιλογή δίνοντάς σας ένα δάνειο.

Μόλις ετοιμάσετε το υλικό σας, επικοινωνήστε με τράπεζες και πιστωτικά σωματεία για να ζητήσετε δάνειο. Θα θέλατε να συγκρίνετε προσφορές για να λάβετε τους καλύτερους δυνατούς όρους για το δάνειο σας.

Χρηματοδοτήστε την επιχείρησή σας

Λάβετε υπόψη ότι η indima εξυπηρετεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν σε όλη την Ελλάδα.

X