Απο Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα - indima.gr - O online λογιστής σου

indima.gr – O online λογιστής σου

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, που θα χορηγηθεί σε 250.000 νοικοκυριά. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα καταβάλλεται η εισοδηματική ενίσχυση στους δικαιούχους.

Για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα επιπλέον κριτήρια:

  1. Τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να διαμένει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία.
  2. Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.
  3. Το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, καθώς και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών να μην υπερβαίνουν τα 20.000 ευρώ.

Δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος είναι:

  • Οικογένειες με 4 ή περισσότερα παιδιά και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ.
  • Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή άνω των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι, κάτω δηλαδή των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή λαμβάνονται υπόψη μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ, δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος, έως 24 ετών.
Απο Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λάβετε υπόψη ότι η indima εξυπηρετεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν σε όλη την Ελλάδα.

X